Isnin, 5 Ogos 2013

Aidilfitri 2013

Salam,

Aidilfitri datang lagi dan alhamdullilah aku masih berkesempatan menjalankan ibadah puasa pada tahun ini.Masih belum dapat melakukan solat tarawikh kerana Arissa dan Airin belum boleh ditinggalkan.Berusaha menjaga solat sepanjang bulan Ramadan ini semoga berkekalan.
Cuba menjaga hubungan dengan anak-anak agar kami sentiasa gembira bersama.Namun,biasalah bila punya anak-anak yang semakin meningkat remaja...kerenah dan tutur-kata yg dilontarkan  pada ibu dan ayah selalunya mengikut perasaan.
Kadangkala cuma memahami hati dan perasaan anak-anak..selalu cuba memenuhi kehendak anak-anak...selalu cuba untuk mengambil hati anak-anak namun seringkali juga aku bertanya sendiri siapa pula yang sudi menjaga hati dan perasaanku sebagai IBU.Aku cuba lemparkan perasaan itu jauh-jauh dengan mengatakan aku redha dengan segala apa yg Allah telah berikan...kehidupan bersama suami dan anak-anak.
Sesungguhnya aku benar-benar bersyukur dengan apa yg Allah kurniakan terutamanya anak-anak.Memang sunyi jika mereka tiada...lain benar rasanya bila rumah yg selalunya riuh-rendah tiba-tiba sunyi bila anak-anak bercuti di kampung ayahnya.
Seringku sedekahkan Al-Fatihah kepada anak-anak semoga kehidupan mereka berjaya didunia dan akhirat.Semoga segala apa yang mereka usahakan akan mendapat keberkatan dari Allah, Maha Pencipta.
Ya Allah,lembutkanlah hati anak-anakku Muhammad Fikri,Nur Farah Ain,Muhammad Firdaus,Nur Farah Arissa dan Nur Farah Airin agar rajin mengerjakan solat.Lembutkan tuturkata anak-anakku itu kepada kedua ibubapa mereka.Lembutkanlah hati anak-anakku itu agar memahami dan menurut perintahMu,ya Allah.Semoga mereka berada di jalan yg benar.

Selamat menyambut Aidilfitri 1434H kepada semua.

Ibu sayang kalian.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan